KULLANILDIĞI BİTKİLER/ZARARLI ADI/DOZLARI/HASAT SÜRESİ
UYGULAMA ZAMANI
Elma - Pas akarı: Mayıs ayında 100 yaprakta yaprak başına 300-400 akar, Ağustos ve Eylül aylarında yaprak başına ortalama 700-1000 akar bulunması durumunda uygulama yapılır. Sürgün ve yaprakların alt yüzeylerinin iyice uygulanmasına özen gösterilmelidir.
Çilek - Çiçek tripsi: Tripslere karşı mücadele zamanını belirlemek amacıyla, çilek tarlası farklı yönlerde rastgele gezilerek en az 100 çiçek kontrol edilir. Kontroller sonucunda, ortalama 10 trips/çiçek olduğunda, kimyasal mücadeleye karar verilmelidir.
Şeftali/Nektarin - Çiçek tripsi: Şeftali ve Nektarın bitkisinin pembe tomurcuk döneminde tesadüfen seçilen 100 sürgünün en az %10’unun bulaşık olması halinde uygulamaya karar verilir. %5 çiçek açma döneminde 1 uygulama yeterlidir.
PAMUK - İki Noktalı Kırmızıörümcek: Mücadele zamanının belirlenmesi için bitkiler 4-6 yapraklı dönende sayımlara başlanır. Zararlı yalnız tarla kenarlarında içinde lokal olarak bulunuyorsa, sadece bu kesimler ilaçlanmalıdır. Yaprak başına Akdeniz Bölgesinde 5, Ege ve Güneydoğu bölgesinde 10 adet canlı kırmızı örümcek görüldüğünde kaplama ilaçlama yapılmalıdır.
ARMUT - Armut Psillidi: Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp, ikinci ve üçüncü dönem nimfler görülmeye başladığı ve sürgünlerin %15'den fazlasında bulaşma görüldüğünde ilaçlama yapılır. Her sürgünde bir birey görüldüğü zaman o sürgün bulaşık kabul edilir.
KARIŞABİLİRLİK DURUMU
Tripsol® su ile kolayca karışır ve yaygın olarak kullanılan fungisitler ile karıştırılarak kullanılabilir. Ancak ön karışım testi yapılmalıdır.