Altacor® 35 WG domates, biber, hıyar ve patlıcanda zararlılarla mücadelede kullanılan, mide ve değme etkili bir insektisittir. Zararlı larvaların her döneminde etkili olduğu gibi bazı türlerin yumurtalarına da etkilidir.
KULLANILDIĞI BİTKİLER/ZARARLI ADI/DOZLARI/HASAT SÜRESİ
ÖZELLİKLER
-
Düşük dozlarda etkin koruma sağlar.
-
Son ilaçlama hasat arasındaki süre 1 (bir) gündür.
-
Translaminar etkiye sahiptir.
-
Yararlı böceklere karşı güvenliği yüksektir.
-
Bombus arıları için bekleme süresi 0 (sıfır) gündür
UYGULAMA ZAMANI
Domates, Biber ve Patlıcan: Yeşilkurt (Helicoverpa armigera) mücadelesinde esas, koruyucu mücadele yapmaktır. Larvalar meyveye giriş yapmadan önce ilaçlamayı başlatmak gerekir. Tarlanın büyüklüğüne göre 50-100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde, yumurta veya larva aranır. 100 bitkiden 5’i bulaşık bulunursa derhal mücadeleye geçilir. Altacor® 35 WG ile en iyi etki için yumurtaların bırakıldığı veya yeni açıldığı dönemde ilaçlama yapılması uygundur. İlaçlamadan 10 gün sonra tarlalar kontrol edilir, ilaçlamayı gerektirecek yoğunluk varsa ilaçlama tekrarlanır.
Domates, Biber, Hıyar, Kornişon ve Patlıcan: Pamuk yaprakkurdu (Spodoptera littoralis); Yapılan kontrollerde 100 bitkide 1-2 yeni açılmış yumurta paketi veya 4-5 larva görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Survey 10-12 gün aralıklarla tekrarlanmalıdır. Eşiğin üzerinde bir zararlı popülasyonu görülmesi halinde ilaçlamalar yinelenmelidir.
Domates: Domates güvesi (Tuta absoluta); Yapılan kontrollerde üretim alanının büyüklüğüne göre en az 100 bitki kontrol edilir. 100 bitkiden 3’ü yumurta ve larva ile bulaşık ise mücadeleye karar verilir. İlaçlamadan 5-6 gün sonra bitkiler tekrar kontrol edilir. Gerekirse ilaçlama tekrarlanabilir. Sezon içerisinde aynı yerde domates, biber, hıyar ve patlıcanda 2’den fazla Altacor® 35 WG uygulaması yapmayınız. Fide için bitki yetiştirilen yerlerde kullanılmamalıdır.
Lahana, Karnabahar: Lahana Yaprakgüvesi (Plutella xylostella) fidelerin tarlaya dikilmesinden 10 gün sonra başlamak üzeretarla 10 günde bir kontrol edili. Tarlaya köşegenleri doğrultusunda girilip her 10 adımda bir bitki kontrol edilir. Zarar belirtilerine Mayıs-Eylül aylarında yaygın olarak rastlandığında ilaçlamaya karar verilir. Yeni çıkan yapraklarda zarar belirtileri artıyor ise ilaçlamanın tekrarlanması yapılır.
KARIŞABİLİRLİK DURUMU
Bilinen pek çok fungisit ve insektisitlerle karışabilir. Ayrıntılı bilgi için ilacın ruhsat sahibi ya da satıcı firmasına başvurunuz. Formülasyonlarda değişiklikler olabileceği için kullanıcıların geniş çapta uygulama yapmadan önce istenen karışımı küçük miktarlarda test ederek çökelme ve katılaşma olup olmadığını gözlemlemeleri önerilir. Farklı özelliklerde değişik materyallerin karışımları ve yoğun karışımlar tavsiye edilmez.